Kabağı farklı şekilde denemek isteyenler için harika bir alternatif.Alinazik kıymayla yapılır ama ben minik minik doğranmış dana etiyle yaptım.Yapımıda oldukça pratik.Lezzeti de garanti.Denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
- 5-6 adet kabak
- 500 gram dana eti (Minik doğranmış şekilde)
- 2 küçük kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça (ben biber salçası kullanıyorum)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Kabaklar rendelenir.
- Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı alınır.
- Rendelenmiş kabaklar ve tuz eklenerek kavrulur.
- Minik doğranmış etler ısıtılmış tavaya alınır.
- Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir.
- Soğanlar yarım ay şeklinde doğranıp etlerin üzerine eklenip kavrulur.
- Soğanlar kavrulunca salça,tuz,karabiber,kırmızı toz biber eklenip karıştırılır.
- 1 çay bardağı sıcak su eklenip suyu çekinceye kadar pişirilir.
- Kavrulan kabaklara yoğurt ve dövülmüş sarımsak eklenip karıştırılır.
- Servis edilirken yoğurtlu kabak tabağa alınıp üstüne kavurduğumuz etler konulur.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder