Ne zamandır yapmayı planlıyordum ama eşimin beğenip beğenmeyeceği konusunda endişeliydim.Korktuğum gibi olmadı eşim ve oğlum çok beğendi.Hafif ve lezzetli bir yemek oldu.Denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
- 3 tane orta boy kabak
- 300 gram tavuk göğsü
- 1 tane soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
- 1 büyük kase kaynar su
- 1 tatlı kaşığı salça
- Üzeri için kaşar dilimleri
Yapılışı:
- Kabaklar yıkanıp ortadan ikiye bölünür.
- Orta kısımları oyulur.(Oyduğunuz kısımları mücver yapımında kullanabilirsiniz)
- Kızgın yağda 2 dakika çevrilerek kızartılır.
- Tavuk göğsü minik minik doğranır.
- Tava ısıtılıp tavuklar eklenir.
- Tavuk suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Zeytinyağı konup karıştırılır.
- Piyazlık doğranan soğanlar eklenip soğanlar kavrulur.
- Tuz ve baharatlar eklenip 1-2 dakika daha kavrulur.
- Kızarttığımız kabaklar fırın tepsisine dizilir.
- Ortalarına kavurduğumuz tavuklar konulur.
- Kaynar suda erittiğimiz salça tavuklu kabakların üstüne dökülür.
- 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.
- Fırındaki kabakların üzerine kaşar dilimleri konulup kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder