Çilek çok dayanaklı bir meyve değil.Pazardan eve getirene kadar bir kısmı ezilebiliyor.Ben ezilen veya yumuşayan çilekleri meyve suyu yaparak değerlendiriyorum.İsterseniz sağlam çileklerde de yapabilirsiniz....
Malzemeler:
- 750 gram çilek
- 1.5 litre su
- 1/2 su bardağı şeker
Yapılışı:
- Çilekler ayıklanıp yıkanır.
- Tencereye alınır.
- Üstüne su eklenip çilekler yumuşayana kadar orta ateşte kaynatılır.
- Yumuşayan çilekler blendırdan geçirilir.(Kıvam koyu olursa sıcak su eklenebilir.)
- Şeker eklenip 10 -15 dakika daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
- Şişe ve ya sürahiye konulup soğuk servis edilir.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder