Çok hafif bir yaz tatlısı.Lezzeti harika.Görsel olarak da göz dolduracak bir sütlü tatlı alternatifi.....
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
Portakal Jölesi İçin:
- 3 su bardağı taze sıkılmış veya hazır portakal suyu
- 1 paket vanilyalı puding
Yapılışı:
- Süt,irmik,şeker,portakal kabuğu rendesi tencereye alınıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.
- Oluklu tart kalıbı ıslatılıp irmik tatlısı dökülür.
- Ilıyınca 1-1.5 saat buzlukta bekletilir.
- Servis tabağına ters çevrilir.
- Jölesi için portakal suyu ve vanilyalı puding karıştırılıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Jöle ılıyınca tartın üstüne dökülür.
- Buzdolabında 2 saat bekletilip üzerine hindistan cevizi serpilip servis edilir.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder