Patates böreğe çok yakışıyor.Bizimkiler peynirliden çok patatesli böreği tercih ediyorlar.Lezzet konusunda size garanti verebilirim.Mutlaka deneyin derim....
Malzemeler:
- 2 yufka
- 4-5 patates
- 1 orta boy kuru soğan
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Sos için su ve yağ karışımı
Yapılışı:
- Patateslerin kabuğu soyulup haşlanır
- Haşlanan patatesler ezilir.
- Soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur.
- Salça eklenip karıştırılır.
- Ezilmiş patatesler,tuz ve baharatlar eklenip karıştırılarak 5 dakika kavrulur.
- Yufkalar düz bir zemine alınıp oratadan ikiye kesilir.
- İlk parça alınıp yağ ve su karışımından sürülür.
- Yufkanın geniş kenarına iç harçtan konulup rulo şeklinde sarılır.
- Tava tereyağla yağlanır.
- Tavanın ortasına rulo sarılan yufka gül böreği şeklinde sarılarak yerleştirilir.
- Diğerlerinede aynı işlem uygulanıp gül böreği şeklinde sardığımızın etrafına dolanır.
- Kalan sos böreğin üstüne dökülür.
- Tavanın kapağı kapalı olarak kısık ateşte arkalı önlü pişirilir.
- ılıyınca dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder