Bu mevsimde ne hamsisi demeyin.Dondurulmuş hamsiden yaptım.Dondurulmuş hamsiyi Bim'den alıyorum.Oldukça lezzetli oluyor.Üstelik temizlenmiş ve pişmeye hazır.Çok pratik oluyor.Lezzet konusunda denemenizi öneririm.
Hamsi dürüm ben İstanbuldayken keşfettiğim bir lezzet.Kocamustafapaşada hamsi dürüm yapan bir yer açılmıştı.sanırım ismi laz dürümcüydü.Hala işletiliyor mu bilmiyorum ama çok lezzetliydi.Bende ordan esinlenerek evde de lavaş varken hamsi dürüm yaptım.Çocuklara da salatasız yaptım.Harikaydı diyebilirim...
Malzemeler:
- Kişi sayısına göre ayıklanmış hamsi(ben dondurulmuş kullandım).
- Kişi sayısına göre Tortilla (lavaş ekmeği)
- Rokalı marul salatası (Tarif için üzerine tıklayınız)
- Mısır unu
- Tuz ve kırmızı toz biber
- Kuru soğan
- Limon
Yapılışı:
- Hamsiler yıkanıp süzülür ve kurutulur.
- Hamsiler saklama poşetine alınıp üzerine mısır unu,tuz ve kırmızı toz biber eklenir.
- Poşet sallanarak hamsilerin una bulanması sağlanır.
- Hamsiler fırında ve ya yağda pişirilir.
- Tortilla ısıtılır.
- Rokalı marul salatası ortasına yayılır.
- Üstüne pişirdiğimiz hamsiler yerleştirilir.
- Hamsilerin üstüne limon sıkılır.(seviyorsanız eğer)
- Kuru soğan halka halka doğranıp hamsilerin üzerine konulur.
- Tortilla rulo şekline sarılıp dürüm yapılır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder