Translate

23 Mayıs 2014 Cuma

ISPANAKLI YALANCI SU BÖREĞİ


Ispanaklı böreği çok severim.Bu böreğim de çok lezzetli oldu.Denemenizi öneririm.



Malzemeler:

  • 3 yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 çay bardağı su

İçi İçin:

  • 500 gram ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • 100 gram beyaz peynir
  • Tuz,karabiber

Yapılışı:

  • Ispanak ince kıyılır.
  • Soğan yemeklik doğranır.
  • Tencereye yağ konup soğan kavrulur.
  • Ispanaklar eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • Tuz ve karabiber eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • Ispanak saldığı suyu çekince ocak kapatılır.
  • Ispanak ılınınca beyaz peynir eklenip karıştırılır.
  • Süt,yağ ve su karıştırılıp sos yapılır.
  • 26 cm'lik yuvarlak fırın tepsisi yağlanır.
  • 1 yufka tepsiden taşacak şekilde yerleştirilir.
  • Sostan sürülür.
  • 1 yufka 2 ye bölünüp parçalara ayrılıp serilir.
  • Sos dökülüp ıspanaklı harcın üçte biri yayılır.
  • Kalan parça parçalara ayrılıp harcın üstüne serilir.
  • Yufkanın üstüne sos dökülür.
  • Harç yayılır.
  • İkinci yufka 2'ye bölünür.
  • İlk parça parçalanıp harcın üstüne yayılır.
  • Üstüne sos dökülür.
  • Harçtan yayılıp kalan yufka parçalara ayrılıp serilir.
  • Sos dökülür.
  • Tepsiden sarkan kısımlar yufkanın üstüne kapatılıp kalan sos dökülür.

  • 170 derece ısıtılmış fırında yavaş yavaş pişirilir.

  • Ilıyınca dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder