Ispanaklı böreği çok severim.Bu böreğim de çok lezzetli oldu.Denemenizi öneririm.
Malzemeler:
- 3 yufka
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yağ
- 1 çay bardağı su
İçi İçin:
- 500 gram ıspanak
- 1 kuru soğan
- 100 gram beyaz peynir
- Tuz,karabiber
Yapılışı:
- Ispanak ince kıyılır.
- Soğan yemeklik doğranır.
- Tencereye yağ konup soğan kavrulur.
- Ispanaklar eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Tuz ve karabiber eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Ispanak saldığı suyu çekince ocak kapatılır.
- Ispanak ılınınca beyaz peynir eklenip karıştırılır.
- Süt,yağ ve su karıştırılıp sos yapılır.
- 26 cm'lik yuvarlak fırın tepsisi yağlanır.
- 1 yufka tepsiden taşacak şekilde yerleştirilir.
- Sostan sürülür.
- 1 yufka 2 ye bölünüp parçalara ayrılıp serilir.
- Sos dökülüp ıspanaklı harcın üçte biri yayılır.
- Kalan parça parçalara ayrılıp harcın üstüne serilir.
- Yufkanın üstüne sos dökülür.
- Harç yayılır.
- İkinci yufka 2'ye bölünür.
- İlk parça parçalanıp harcın üstüne yayılır.
- Üstüne sos dökülür.
- Harçtan yayılıp kalan yufka parçalara ayrılıp serilir.
- Sos dökülür.
- Tepsiden sarkan kısımlar yufkanın üstüne kapatılıp kalan sos dökülür.
- 170 derece ısıtılmış fırında yavaş yavaş pişirilir.
- Ilıyınca dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder