İş yerindeki kahvaltımız için yaptım.Çok lezzetli bir börek oldu.Pırasa sevmezlerin bile seveceğini düşünüyorum.
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
İçi İçin:
- 1 bağ pırasa
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
- 100 gram beyaz peynir
Üzeri için:
- Süt yağ karışımı
Yapılışı:
- Hamur için malzemeler karıştırılıp hamur yoğrulur.
- 15 dakika dinlendirilir.
- İçi için pıraslar ince kıyılır.
- Tavaya sıvıyağ alınıp ısıtılır.
- İnce kıyılmış pırasalar eklenip hafif yumuşayana kadar kavrulur.
- Tuz ve baharatlar eklenip karıştırılarak 2-3 dakika daha kavrulur.
- Pırasalar ılınınca peynir eklenip karıştırılır.
- Hamur unlanmış zeminde büyükçe açılır.
- Açılan hamur iki parçaya bölünür.
- Zeytinyağı veya yumuşamış tereyağla yağlanır.
- Geniş kenarına iç harçtan konulup rulo sarılır.
- Kendi etrafında döndürülerek gül şekli verilip tepsinin ortasına yerleştirilir.
- İkinci parçada rulo şeklinde sarılıp tepsinin ortasındaki hamurun etrafına sarılır.
- Elle bastırılır.
- Yağ ve süt karışımı sürülüp çörek otu serpiştirilerek 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder