Et yemekleri arasında favori yemeklerimden biridir kavurma.Bayılıyorum bu lezzete....
Malzemeler:
Kavurma için:
- 500 gram kavurmalık kuşbaşı dana eti
- 1 büyük kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı toz biber ,karabiber,tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Pilav İçin:
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3.5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Yapılışı:
Kavurmanın Yapılışı:
- Tencere harlı ateşte ısıtılır.( ben döküm tencere kullandım)
- Etler eklenip 2-3 dakika kavrulur.
- Daha sonra en kısık ateşe alınıp suyunu çekene ve yumuşayana kadar arada karıştırılarak kavrulur.(suyunu çektiğinde etler yumuşamadıysa sıcak su ekleyebilirsiniz)
- Soğanlar piyazlık doğranır.
- Suyunu çeken etlerin üzerine zeytinyağı eklenip karıştırılır.
- Etlerin üzerine soğan ,tuz ve baharatlar eklenir.
- Soğanlar etle özleşince tereyağ eklenip 5-6 dakika daha kavrulur.
- Pilav üstünde servis edilir.
Pilavın Yapılışı:
- Pirinç yıkanıp sıcak suyun içinde 1/2-1 saat bekletilir.
- Pirinçlerin suyu süzülüp tekrar yıkanır.
- Pilav tenceresine zeytinyağı konulup ısıtılır.
- Şehriyeler eklenip rengi değişene kadar kavrulur.
- Pirinç eklenip 1-2 dakika kavrulur.
- Tereyağ ve su eklenip pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pilav 10-15 dakika demlendirilip servis edilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder