Translate

6 Kasım 2013 Çarşamba

TOPALAK ÇORBASI


 Merhabalar...Çorba dedim ama ana yemek olarak sofralarımızı lezzetlendiren bir tarif.Ben bu yemeği yaparken daha önce yapıp buzluğa attığım topalakları kullandım.Eşimin çok beğendiğini  de eklemeliyim...



Malzemeler:
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • Kuru nane
  • zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı salça
  • 2 tavuk göğsü(haşlanmış ve parçalanmış)
Yapılışı:
  • Bulgur ve irmik sıcak su ile ıslatılarak bulgur şişene kadar beklenir.
  • Un,salça,tuz ve baharatlar eklenerek yoğrulur.
  • Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlanır.Yapılan topalaklar unlanmış bir tepsiye konur.
  • Zeytinyağı tencereye alınır ve salça konulup kavrulur.Su eklenip kaynatılır.
  • Yaptığımız topalaklar,haşlanmış ve parçalanmış tavuk ve haşlanmış nohutlar eklenir.
  • Topalaklar yumuşayana kadar kaynatılır.
  • Kuru nane eklenip limon sıkılır.Bir iki dakika daha kaynatılıp servis edilir.
  • Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder