Merhabalar...Çorba dedim ama ana yemek olarak sofralarımızı lezzetlendiren bir tarif.Ben bu yemeği yaparken daha önce yapıp buzluğa attığım topalakları kullandım.Eşimin çok beğendiğini de eklemeliyim...
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 6 su bardağı tavuk suyu
- Kuru nane
- zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı salça
- 2 tavuk göğsü(haşlanmış ve parçalanmış)
Yapılışı:
- Bulgur ve irmik sıcak su ile ıslatılarak bulgur şişene kadar beklenir.
- Un,salça,tuz ve baharatlar eklenerek yoğrulur.
- Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlanır.Yapılan topalaklar unlanmış bir tepsiye konur.
- Zeytinyağı tencereye alınır ve salça konulup kavrulur.Su eklenip kaynatılır.
- Yaptığımız topalaklar,haşlanmış ve parçalanmış tavuk ve haşlanmış nohutlar eklenir.
- Topalaklar yumuşayana kadar kaynatılır.
- Kuru nane eklenip limon sıkılır.Bir iki dakika daha kaynatılıp servis edilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder