Aslında ben etle yapmayı planlamıştım.Sevgili eşim hindi eti alınca eldekini bu şekilde değerlendirmek istedim.Çok lezzetli oldu.Özellikle oğlum çok güzel çok güzel diye diye yedi.
Malzemeler:
- 500 gram hindi bonfile
- 3 iri patates
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
Marine için:
- 1 su bardağı süt
- Çeyrek çay bardağı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Karabiber,köri,kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Hindi bonfile jülyen(ince uzun) doğranır.
- Süt,yağ ,salça,baharatlar karıştırılıp bonfileler eklenerek geceden yapacağımız zamana kadar buzdolabında bekletilir.
- Patatesler kibrit çöpü inceliğinde doğranarak kızartılır.
- Yapılacak tencere veya tava ısıtılır.
- Marine edilmiş hindi eti tavaya konularak kapağı kapalı ve kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.
- Suyunu çekince 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip 5 dakika sotelenir.
- Kızartılan patates tabağa alınıp üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür.
- Yoğurdun üstüne hindi etleri koyularak servis edilir.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder