Translate

19 Kasım 2013 Salı

HİNDİ ETLİ ÇÖKERTME KEBABI


Aslında ben etle yapmayı planlamıştım.Sevgili eşim hindi eti alınca eldekini bu şekilde değerlendirmek istedim.Çok lezzetli oldu.Özellikle oğlum çok güzel çok güzel diye diye yedi.



Malzemeler:
  • 500 gram hindi bonfile
  • 3 iri patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Marine için:
  • 1 su bardağı süt
  • Çeyrek çay bardağı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber,köri,kırmızı toz biber

Yapılışı:
  • Hindi bonfile jülyen(ince uzun) doğranır.
  • Süt,yağ ,salça,baharatlar karıştırılıp bonfileler eklenerek geceden yapacağımız zamana kadar buzdolabında bekletilir.
  • Patatesler kibrit çöpü inceliğinde doğranarak kızartılır.
  • Yapılacak tencere veya tava ısıtılır.
  • Marine edilmiş hindi eti tavaya konularak kapağı kapalı ve kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.
  • Suyunu çekince 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip 5 dakika sotelenir.
  • Kızartılan patates tabağa alınıp üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür.
  • Yoğurdun üstüne hindi etleri  koyularak servis edilir.Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder