Translate

4 Kasım 2013 Pazartesi

MANTAR SOTE


 Benim mantarla tanışmam İstanbul 'da çalıştığım yıllarda oldu.Evlendikten sonra da eşim sayesinde haşır neşir olduk.Şimdi uzun süre yemesem özlüyorum.Mantarı her şekilde tüketmeyi seviyorum.Bugün de sotesini yaptım.


Malzemeler:
  • 1kilo mantar
  • 1 iri soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz,köri ,karabiber,kimyon

Yapılışı:
  • Mantarlar yıkanıp doğranır.
  • Soğan piyazlık,biberlerde ince şekilde doğranır.
  • Tencere veya tava ısıtılıp zeytinyağ eklenir.
  • Mantarlar ilave edilip suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Soğan ve biberler eklenip kavrulur.
  • Salça,tuz ve baharatlar eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • Domatesler küp doğranıp mantarların üzerine ilave edilir.
  • En son tereyağ ve 1 çay bardağı sıcak su eklenip domatesler ezilip suyunu çekene kadar pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir.
  • Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder