Benim mantarla tanışmam İstanbul 'da çalıştığım yıllarda oldu.Evlendikten sonra da eşim sayesinde haşır neşir olduk.Şimdi uzun süre yemesem özlüyorum.Mantarı her şekilde tüketmeyi seviyorum.Bugün de sotesini yaptım.
Malzemeler:
- 1kilo mantar
- 1 iri soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet orta boy domates
- 1/2 yemek kaşığı salça
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz,köri ,karabiber,kimyon
Yapılışı:
- Mantarlar yıkanıp doğranır.
- Soğan piyazlık,biberlerde ince şekilde doğranır.
- Tencere veya tava ısıtılıp zeytinyağ eklenir.
- Mantarlar ilave edilip suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Soğan ve biberler eklenip kavrulur.
- Salça,tuz ve baharatlar eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Domatesler küp doğranıp mantarların üzerine ilave edilir.
- En son tereyağ ve 1 çay bardağı sıcak su eklenip domatesler ezilip suyunu çekene kadar pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder