Dolapta bekleyen yufkalarımla ıspanaklı gül böreği yapmayı planlıyordum.Evdeki hesap çarşıya uymadı.Yufkalarım dolapta kurumuştu.Yufkalalarım kırpık böreğe dönüştü.İç harç için soğanı da doğradığımdan kırpık böreği ıspanaklı yapmaya karar verdim.Daha önce yayınladığım tarif üzerinde ufak bir değişiklik yaptım.Bu sefer yufkalar,sos ve ıspanağı karıştırarak yaptım.Çok da lezzetliydi....
Malzemeler:
- 3 yufka
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 adet soğan
- 250 gr. ıspanak
- 100 gr. beyaz peynir
Yapılışı:
- Ispanak temizlenip doğranıp soğanla kavrulur.
- Yufkalar rulo yapılıp 2 parmak genişliğinde dilimlenir.
- Süt,yoğurt,yağ ve yumurta karıştırılarak sos hazırlanır.
- Yufkalar,sos,peynir ve ıspanak karıştırılıp orta boy bir fırın tepsisine yayılır.
- 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder