Karnabaharı çok seven olmaz.Ben her kış nerdeyse her hafta yaparım.Bu akşam oğlum benim için mi yaptın anne diyerek kucağıma atladı ve 2 tabak bitirdi.Karnabahar seven bir çocuğumun olması ne güzel.
Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 300 gram dana kıyma
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Karnabahar parçalara ayrılıp yıkanır.
- Soğan yemeklik doğranır.Yayvan bir tencereye(karnıyarık tenceresi gibi) yağ konularak soğanlar rengi dönene kadar kavrulur.
- Kıyma eklenip 5 dakika kavrulur.
- Salça ve baharatlar eklenip karıştırılır.Karıştırılmaya devam edilerek 2-3 dakika daha kavrulup parçalara ayrılmış karnabaharlar eklenir.
- Yaklaşık 2 çay bardağı kaynamış su eklenerek orta ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar pişirilir.Arada kontrol edilmeli ki karnabaharlar çok yumuşayıp ezilmesin.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder