Bu akşam oğlumla eşim tekvandoya giderken oğluma dönüşte nasıl bir kek yemek istediğini sorduğumda dolabı açıp elmaları gösterdi. Bende elmalı tart yapmaya karar verdim.Tekvando dnüşü kocaman bir dilim elmalı tartı bitirdi.Afiyet olsun canım oğlum.Sen yeter ki ye.....
Malzemeler:
- 250 gr.margarin
- 2 yumurta
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 4 su bardağı un(200 ml'lik olandan)
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
Elmalı Harç İçin:
- 5 elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın veya kabuk tarçın
Yapılışı:
- Elmalar rendelenir.
- Şeker ve tarçın eklenip elmalar yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirilir.
- Hamur için margarin eritilir.
- Margarinle şeker karıştırılır.
- Yumurtalar eklenip karıştırılır.
- Kabartma tozu ve un eklenerek çok yumuşak olmayan bir hamur elde edilir.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayrılıp sertleşmesi için buzluğa konur.
- Büyük parça yapacağımız tepsiye yayılır(ben tefalin teflon tart kalıbını kullandım).
- Soğuyan elmalı harç hamurun üstüne yayılır.
- Buzluktaki hamur elmaların üstüne rendelenir.
- 180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
- Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder