Translate

14 Kasım 2013 Perşembe

MİKRODALGADA ISLAK KEK


Aniden gelen misafirler için yaptığım pratik bir tarif.10 dakikada kekiniz hazır.Tabi ki hazırlama aşaması hariç. Mikrodalganız varsa denemeye değer.Sonuç harika fırında pişen keklerden bir farkı yok.



Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağında 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Sosu için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:
  • Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Süt ve yağ eklenip karıştırılır.
  • Kakao,un ,kabartma tozu ve vanilya eklenip homojenize bir karışım elde edene kadar karıştırılır.
  • Küçük yuvarlak borcam yağlanıp kek hamuru dökülür.
  • Mikrodalga fırında maximum ayarda 10 dakika pişirilir.(Benim fırınımda 10 dakika yeterli geliyor)
  • Sos için süt,şeker ve kakao karıştırılıp kaynatmadan ısıtılır.Pişen kekin üzerine dökülür.Dilimlenerek servis yapılır.Afiyet olsun...
(Mikrodalgaya giriş ve çıkış halini görüntülemek isterdim ama aceleye geldi.)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder