Translate

13 Kasım 2013 Çarşamba

AŞURE TARİFİ



Aşure günü geldi.Allah herkesin aşuresini ve dualarını kabul etsin.Bolluk ve bereket versin.


Malzemeler:
  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
  • 2 adet elma
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için:
  • Ceviz,fındık,tarçın

Yapılışı:
  • Bir gün önceden ıslatılan buğday,nohut ve kuru fasulye ayrı ayrı haşlanır.
  • Haşlanan malzemeler yapılacak tencereye alınıp yeterince sıcak su eklenir.
  • Şeker,kuru kayısı ve üzüm ilave edilerek ağır ateşte fazla karıştırılmadan kaynatılır.
  • Aşurenin kıvamı yoğunlaşmaya başladığında küp doğranmış elma parçaları,rendelenmiş portakal kabuğu  ve az miktar suyla ezilmiş nişasta da eklenip 10 dakika daha kaynatılır.(Koyu kıvamlı olursa su eklenir)
  • Ateşten alınıp servis kaselerine alınır.
  • Soğuduktan sonra tarçın,çekilmiş ceviz ve fındıkla süslenip servis edilir.
  • Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder