Aşure günü geldi.Allah herkesin aşuresini ve dualarını kabul etsin.Bolluk ve bereket versin.
Malzemeler:
- 3 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı fasulye
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
- 2 adet elma
- 1 portakalın kabuğunun rendesi
- 4 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için:
- Ceviz,fındık,tarçın
Yapılışı:
- Bir gün önceden ıslatılan buğday,nohut ve kuru fasulye ayrı ayrı haşlanır.
- Haşlanan malzemeler yapılacak tencereye alınıp yeterince sıcak su eklenir.
- Şeker,kuru kayısı ve üzüm ilave edilerek ağır ateşte fazla karıştırılmadan kaynatılır.
- Aşurenin kıvamı yoğunlaşmaya başladığında küp doğranmış elma parçaları,rendelenmiş portakal kabuğu ve az miktar suyla ezilmiş nişasta da eklenip 10 dakika daha kaynatılır.(Koyu kıvamlı olursa su eklenir)
- Ateşten alınıp servis kaselerine alınır.
- Soğuduktan sonra tarçın,çekilmiş ceviz ve fındıkla süslenip servis edilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder