Bu gün ıspanak yemeğinin yanına ne yapsam diye düşünürken aklıma fırın makarna geldi.Ama bu sefer başamel sossuz yaptım.Sos olarak yoğurt ve yumurta kullandım.Bu haliylede çok lezzetliydi.
Malzemeler:
- Yarım paket makarna
- 250 gram yoğurt
- 100 gram beyaz peynir
- 150 gram kaşar peyniri rendesi
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- Tereyağ
Yapılışı:
- Makarna diri kalacak şekilde haşlanır.
- Bir kapta yoğurt,yağ ve yumurta karıştırılıp makarnalar eklenir.
- Sos ve makarna karıştırılarak fırın tepsisine yayılır.
- Makarnanın üstüne aralıklı olarak tereyağ dilimlenir.
- 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
- Rendelenmiş kaşarlar üzerine serpiştirilerek kaşarlar eriyene ve kızarana kadar pişirilir.
- Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder