Malzemeler:
- 4 yufka
- 3 adet orta boy patates
Sos için:
- 1 subardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 50 gram margarin veya tereyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
Yapılışı:
- Patates rendelenir.Tavaya yağ konulup patatesler eklenir.Patatesler karıştırılarak ve kaşığın tersiyle ezilerek yumuşayana kadar pişirilir.
- Margarin eritilip süt,yoğurt,yumurta ve patatesler eklenerek karıştırılır.
- Yufkanın ilki düz zemine serilir.Hazırlanan harcın bir kısmı yufkanın her tarafına gelecek şekilde yayılır.İkinci yufka harç serdiğimiz yufkanın üstüne yayılıp aynı işlem uygulanır.Yufkalar bitene kadar devam edilir.
- 4 kat halindeki yufkalarımız kenarlarından katlanarak rulo halinde sarılır.2 parmak genişliğinde dilimlenerek tepsiye dizilir.
- Yoğurt ve yumurta karıştırılıp dilimlerin üzerine sürülür.
- 4-5 saat buzdolabında bekletilip 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder