Evde kalan yufkaları ve doğranmış ıspanağı bu sabah kahvaltısında değerlendirdim.Ispanaklı böreği çok severim.Yufkam az olunca(2 tane) kol böreği gibi sarıp dilimleyerek pişirdim.Oldukça lezzetliydi.
Malzemeler:
- 2 yufka
- 300 gram doğranmış ıspanak
- 2 küçük soğan
- tuz,karabiber,kırmızı toz biber
Sos için:
- 3 kaşık yoğurt
- yarım çay bardağı süt
- 3 kaşık sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
- Soğanla beraber ıspanak kavrulup tuz ve baharatlar eklenerek iç harç hazırlanır.
- Sos malzemeleri karıştırılır.
- Yufka düz bir zemine yayılır.Üstüne sostan sürülür.
- Yufkanın yarısı diğer yarısının üstüne kapatılıp sostan sürülür.
- Geniş kenarına iç harç kyulup rulo şeklinde sarılır.4parmak genişliğinde kesilerek fırın tepsisine dizilir.
- Üstüne yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpiştirilir.
- 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder