Translate

30 Aralık 2013 Pazartesi

TAVADA IZGARA TAVUK


 Tavukları döküm tavada pişirdim.Döküm tavayı aldıktan sonra etin tadına varmaya başladık.Suyu içinde kalıyor ve yumuşacık oluyor.Ama etlerin yumuşak ve daha lezzetli olması için marine işlemi de önemli bir yer tutuyor.Gelelim tarife.....


Malzemeler:
  • 500 gr. tavuk göğüs eti

Marine için:
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
  • Köri,karabiber,kırmızı toz biber
  • 3-4 diş sarımsak rendesi

Yapılışı:
  • Tavuk göğsü ince olmayacak şekilde dilimlenir( tavukçunuzda dilimletebilirsiniz).
  • Marine için malzemeler homojen bir karışım olacak şekilde karıştırılır.
  • Tavuk etleri bu sosun içinde en az 8 saat bekletilir.

  • Döküm tava ocağa alınarak iyice ısınması sağlanır.
  • Isınan tavaya tavuk etleri konulup her iki yüzü alt üst edilerek eşit şekilde  pişirilir.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder