Translate

16 Aralık 2013 Pazartesi

FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ


 Paçanga böreği aslında kızartılarak yapılır ama ben çok ağır olmasın diyerek fırında yapmayı tercih ettim.Yağda kızarmış gibi çıtır olsun diyerek de galeta ununa buladım.Lezzet harikaydı.Kızartmaya alternatif olarak denemeye değer...


Malzemeler:
  • 2 tane yufka(artırılabilir)
  • 2 tane küçük köy biberi
  • 1 büyük domates
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 10 dilim pastırma
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı süt

Yapılışı:
  • Biber ve domatesler minik minik doğranır.
  • Pastırma küçük parçalara ayrılır.
  • Doğranan sebzeler, kaşar ve pastırma karıştırılır.
  • Yufka 4 eşit üçgen parçaya bölünür.
  • Sekiz tane üçgen elde edilir.
  • Sıvı yağ ve su karıştırılarak üçgen parçaya sürülür.
  • Üçgen parçanın geniş kenarına pastırmalı harçtan konularak geniş şekilde sarılır.


  • Yumurta sarısı ve süt karıştırılır. 
  • Sarılan börekler önce karışıma sonra galeta ununa batırılarak tepsiye dizilir.
  • 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder