Paçanga böreği aslında kızartılarak yapılır ama ben çok ağır olmasın diyerek fırında yapmayı tercih ettim.Yağda kızarmış gibi çıtır olsun diyerek de galeta ununa buladım.Lezzet harikaydı.Kızartmaya alternatif olarak denemeye değer...
Malzemeler:
- 2 tane yufka(artırılabilir)
- 2 tane küçük köy biberi
- 1 büyük domates
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 10 dilim pastırma
- 1 yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı süt
Yapılışı:
- Biber ve domatesler minik minik doğranır.
- Pastırma küçük parçalara ayrılır.
- Doğranan sebzeler, kaşar ve pastırma karıştırılır.
- Yufka 4 eşit üçgen parçaya bölünür.
- Sekiz tane üçgen elde edilir.
- Sıvı yağ ve su karıştırılarak üçgen parçaya sürülür.
- Üçgen parçanın geniş kenarına pastırmalı harçtan konularak geniş şekilde sarılır.
- Yumurta sarısı ve süt karıştırılır.
- Sarılan börekler önce karışıma sonra galeta ununa batırılarak tepsiye dizilir.
- 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder