Geçen haftalarda yaptığım yayınlamaya ancak fırsat bulabildiğim bir lezzet.Ben sac böreğini ıspanaklı olarak daha çok seviyorum.Sac böreği diyorum ama ben pişirirken yanmaz tava kullanıyorum.
Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- Tuz
İçi için:
- 750 gr. ıspanak
- 1 iri soğan
- Tuz,karabiber
Yapılışı:
- Öncelikle ıspanaklar ayıklanır ve doğranır.
- Soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur.
- Ispanaklar ilave edilip hafif diri kalacak şekilde kavrulur.
- Tuz ve karabiber eklenip karıştırılarak ocak kapatılır.
- Hamur için un yoğurma kabına alınır.
- Tuz ve su eklenerek hafif sert bir hamur yoğrulur.
- Hamurdan cevizden büyük bezeler yapılır.
- Un serpilmiş zeminde tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.
- Ispanaklı harçtan açılan hamurun yarısına konulup D şeklinde kapatılır.
- Teflon tavada veya sacda arkalı önlü pişirilir.
- Yanında ayran veya çayla servis edilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder