Bu akşam yaptığım bir tarif. Oğlum için yaptım.Tekvandodan gelince çok acıkıyor.Baba oğul silip süpürdüler diyebilirim.Pratik ve denemeye değer bir lezzet.....
Malzemeler:
- İstenilen miktarda kare milföy hamuru
- Sucuk,sosis,domates
- Kaşar peyniri rendesi
- Sos için
- Ketçap,sıvı yağ ve kekik
Yapılışı:
- Kare milföy hamurları buzluktan çıkarılıp yumuşamaya bırakılır.
- Milföyler yumuşarken sucuk,sosis ve domates minik şekilde doğranıp karıştırılır.
- Yumuşayan milföyler 4 küçük kareye kesilir.
- Sos için ketçap,yağ ve kekik karıştırılarak küçük milföylerin üzerine sürülür.
- Sucuklu harçtan milföylerin ortasına konulur.
- 200 derece ısınmış fırına verilir.15 dk sonra kaşar rendesi serpilip kaşarlar eriyene kadar pişirilir.
- Afiyet olsun...
Not:Ben yaparken milföyleri çatalla deldim.Tarifi verirken bunu yazmadım.Daha kabarık olursa daha güzel olacağını düşünüyorum..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder