Bir çok insanın yeşil mercimekle ilgili önyargıları vardır.Ama bizim ailede çok sevilir.Protein değerinin fazla olması nedeniyle ben de sıklıkla yapmaya çalışıyorum.Denemenizi tavsiye ederim...
Malzemeler:
- 1 büyük kuru soğan
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 büyük çay bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Soğan yemeklik doğranır.
- Tencereye zeytinyağı konulup soğanlar rengi değişinceye kadar kavrulur.
- Salça ve un eklenip karıştırılır.
- Yıkanmış ve süzülmüş mercimekler eklenip 1-2 dakika karıştırılarak kavrulur.
- Tuz ve baharatlarda eklenip karıştırılır.
- Eriştelerde eklenerek üzerlerini 2 parmak geçecek şekilde su eklenir.
- Mercimekler yumuşayana yemek özleşene kadar orta ateşte pişirilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder