Bu böreği yapalı yaklaşık 3 hafta oluyor.Çok lezzetli oldu.Ev halkı ve misafirlerimiz tarafından çok beğenildi.
Malzemeler:
- 3 yufka
- 2 orta boy havuç
- 2 orta boy patates
- 2 orta boy kabak
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- yarım çay bardağı zeytin yağ
- 2 yumurta
Yapılışı:
- Patates,kabak ve havuç rendelenerek tavada az miktarda zeytinyağıyla yumuşayana kadar sotelenir.Tuz ,karabiber eklenerek ocak kapatılır.
- Süt,yoğurt,yağ ve 1 tane yumurta homojen bir karışım olana kadar karıştırılır.Karışıma sotelenen sebzeler de eklenip karıştırılarak böreğin harcı hazırlanır.
- Yufkanın ilki düz bir zemine serilerek harcın 3' te 1'i yufkanın her yerine gelecek şekilde yayılır.
- İkinci yufka üstüne koyulup harçtan yayılır.Üçüncü yufka da koyulup harç yayılıp rulo şeklinde sarılır.
- İkiye kesilip buzlukta yarım saat bekletilir.
- İki parmak kalınlığında dilimlenerek fırın tepsisine dizilir.
- Üstüne yumurta sarısı sürülerek 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder