Pastırmalı kuru fasulye eşimin ellerinden...Ders çalışmak için izin aldığı geçen hafta yaptı bu yemeği.İtiraf etmeliyim ki çok lezzetliydi,çok beğendim.Eşim kendini aşmıştı.....
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 200 gram pastırma
- 2 orta boy kuru soğan
- tuz,karabiber,kimyon
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
- Kuru fasulye akşamdan ıslatılır.
- Fasulyeler haşlanır.
- Tencereye zeytinyağ konulup ısıtılarak soğanlar eklenir.
- Soğan hafif kızarmaya başlayınca dilimlenen pastırmalar eklenip karıştırılarak kavrulur.
- Salça eklenip tekrar karıştırılır.
- Haşlanan fasulyeler ve tereyağ eklenip karıştırarak kavrulmaya devam edilir.
- Baharatlar da eklenip yaklaşık beş dakika karıştırılarak kavrulur.
- Fasulyelerin üstünü 2 parmak geçecek kadar su eklenir.
- Fasulyeler özleşene kadar pişirilir.
- Yanında fasulye ve kuru soğanla servis edilir.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder