Translate

2 Aralık 2013 Pazartesi

İSLİM KEBABI


Geçen hafta yaptığım yayınlamaya fırsat bulamadığım bir lezzeti sizinle paylaşmak istiyorum.Patlıcan ve et uyumunun lezzetli örneklerinden....



Malzemeler:
  • 500 gram dana kıyma
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2-3 kaşık ekmek kırığı
  • 1 yumurta
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,
  • 1 kilo kemer patlıcan
  • Üzeri için domates ve biber
  • 1 yemek kaşığı salça ve 2 su bardağı kaynamış su

Yapılışı:
  • Patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına dilimlenir.
  • Tuzlu suda bekletildikten sonra kızgın yağda kızartılır.
  • Köfte için malzemeler karıştırma kabında karıştırılarak köfte yoğrulur.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak köfteler hazırlanır.
  • Patlıcanlardan kalan yağda köfteler kızartılır.
  • Köfteler patlıcanın kenarına konulup sarılır.
  • Üstlerine domates ve biberler kürdanla tutturulup fırın tepsisine dizilir.
  • Patlıcana sarılmış köftelerin üzerine 2 su bardağı kaynar suda ezilmiş salça dökülür.
  • Tepsinin üstüne alüminyum folyo sarılır.200 derece ısınmış fırında 20 dk. alüminyum folyolu olarak 20 dk.  folyosuz pişirilir.
  • Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder