Geçen hafta yaptığım yayınlamaya fırsat bulamadığım bir lezzeti sizinle paylaşmak istiyorum.Patlıcan ve et uyumunun lezzetli örneklerinden....
Malzemeler:
- 500 gram dana kıyma
- 2 orta boy kuru soğan
- 2-3 kaşık ekmek kırığı
- 1 yumurta
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,
- 1 kilo kemer patlıcan
- Üzeri için domates ve biber
- 1 yemek kaşığı salça ve 2 su bardağı kaynamış su
Yapılışı:
- Patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına dilimlenir.
- Tuzlu suda bekletildikten sonra kızgın yağda kızartılır.
- Köfte için malzemeler karıştırma kabında karıştırılarak köfte yoğrulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak köfteler hazırlanır.
- Patlıcanlardan kalan yağda köfteler kızartılır.
- Köfteler patlıcanın kenarına konulup sarılır.
- Üstlerine domates ve biberler kürdanla tutturulup fırın tepsisine dizilir.
- Patlıcana sarılmış köftelerin üzerine 2 su bardağı kaynar suda ezilmiş salça dökülür.
- Tepsinin üstüne alüminyum folyo sarılır.200 derece ısınmış fırında 20 dk. alüminyum folyolu olarak 20 dk. folyosuz pişirilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder