Geçtiğimiz haftalarda yaptığım sizlerle paylaşmaya ancak fırsat bulduğum bir lezzet.Hamuru daha önce paylaştığım çilekli tartın hamurundan.Hamuru yumuşacık oluyor ve lezzeti de çok güzel...Eşimin yorumu ''mmm çok güzel''....
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Muhallebisi için:
- 2.5 bardak süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 25 gram margarin
Üzeri için :
- 2 adet muz
- Tart jölesi için:
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
- Öncelikle tart hamuru hazırlanır.
- Yumurtayla şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
- Süt ve yağ eklenerek karıştırılır.
- Un,kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılarak elde edilen homojen karışım tart kalıbına dökülür.
- 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Tart soğumaya bırakılarak muhallebi için malzemeler tencereye alınıp kıvamı koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.Margarin eklenip karıştırılır.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra tartın üzerine dökülür.
- Muz dilimlenerek muhallebinin üzerine dizilir.
- Su, şeker ve nişasta tencereye alınıp orta ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca muzların üzerine gezdirilir.
- Buzdolabında 3-4 saat bekletilip dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder