Translate

23 Aralık 2013 Pazartesi

MUZLU TART


  Geçtiğimiz haftalarda yaptığım sizlerle paylaşmaya ancak fırsat bulduğum bir lezzet.Hamuru daha önce paylaştığım çilekli tartın hamurundan.Hamuru yumuşacık oluyor ve lezzeti de çok güzel...Eşimin yorumu ''mmm çok güzel''....

muzlu tart

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi için:
  • 2.5 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 25 gram margarin

Üzeri için :
  • 2 adet muz
  • Tart jölesi için:
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:
  • Öncelikle tart hamuru hazırlanır.
  • Yumurtayla şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  • Süt ve yağ eklenerek karıştırılır.
  • Un,kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılarak elde edilen homojen karışım tart kalıbına dökülür.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Tart soğumaya bırakılarak muhallebi için malzemeler tencereye alınıp kıvamı koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.Margarin eklenip karıştırılır.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra tartın üzerine dökülür.
  • Muz dilimlenerek muhallebinin üzerine dizilir.
  • Su, şeker ve nişasta tencereye alınıp orta ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıkınca muzların üzerine gezdirilir.
  • Buzdolabında 3-4 saat bekletilip dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder