Translate

4 Şubat 2014 Salı

PIRASALI MISIR EKMEĞİ


Yöre yöre gezip evlere konuk olan bir yemek programında  görmüştüm.Hatırladığım kadarıyla karadenizden bir tarif.Mısır unu deyince zaten Karadeniz akla geliyor.Bu akşam yemeğine yaptım.Daha doğrusu akşam kahvaltısına.Bazen akşam yemeklerinde kahvaltı yapmayı seviyoruz...Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.....


Malzemeler:
  • Yarım kilo pırasa
  • 4 su bardağı mısır unu(200 ml'lik bardak)
  • 2 su bardağı kaynar su
  • Tuz,karabiber
  • Maydanoz

Yapılışı:
  • Pırasanın yeşil sapları kesilerek ince ince kıyılıp tuzla ovulur.
  • Maydanoz ince ince kıyılır.
  • Mısır unu yoğurma kabına alınıp tuz ve sıcak su eklenerek  yoğrulur.
  • Hazırlanan hamura pırasa,maydanoz ve karabiber eklenip tekrar yoğrulur.
  • Yağlanmış fırın kabına bastırılarak hamur yayılır.
  • Hamur dilimlenip üzerine zeytinyağı sürüldükten sonra 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder