Translate

18 Şubat 2014 Salı

FIRINDA KABAK TATLISI

   Ne zamandır yapmayı planlıyordum.Kabak tatlısını çok seviyorum.Eşim de alıştı ve oda bayılarak yiyor.Sanki fırında daha lezzetli oluyor....


Malzemeler:

  • 1 kilo ayıklanmış bal kabağı
  • 1 su bardağı şeker
  • Üzeri için kıyılmış ceviz


Yapılışı:

  • Kabak dilimlenir.
  • Pişireceğimiz fırın kabına alınarak üzerine şeker serpilir.
  • Bir gece o şekilde bekletilir.
  • Fırın tepsisinin üzerine alüminyum folyo kapatılır.
  •  200 derece ısıtılmış fırına verilir.
  • Kabaklar hafif yumuşamaya başladığında folyo çıkarılır.
  • Kabakların suyu jölemsi hal alana ve kabaklar hafif kızarana kadar pişirilir.
  • Üzerine ceviz serpilerek servis edilir.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder