Translate

6 Şubat 2014 Perşembe

ÇÖKERTME KEBABI

MMM.... Muhteşem oldu.Tadı damağımda kaldı diyebilirim.Akşam yemeğimiz eşimin daha yok mu nidalarıyla sonlandı.....

Daha önce hindi etiyle çökertme kebabı tarifi vermiştim.Bugünde etli olanı sizinle paylaşıyorum.Patatesleri actifryda kızarttım.Etleri tavada yapmayı planlıyordum ama niye actifryda yapmayayım diye düşündüm.Patatesler kızardıktan sonra etler actifrydaydı.Sonuç mükemmel...


Malzemeler:
  • 500 gram dana bonfile(Jülyen doğranacak)
  • 5-6 adet orta boy patates(Kibrit çöpü inceliğinde dilimlenecek)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı zeytin yağı
  • Tuz,karabiber,kekik
  • 1 küçük kase yoğurt
  • 1-2 diş dövülmüş sarımsak

Marine için:
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Karabiber,kırmızı toz biber(Siz acı pul biberde kullanabilirsiniz.)

Yapılışı:
  • Öncelikle marine için malzemeler karıştırılıp et eklenerek buzdolabında bir gece bekletilir.
  • Vaktiniz çok fazla değilse 2-3 saat bekletebilirsiniz.
  • Kibrit çöpü inceliğinde dilimlenen patatesler kızartılır.
  • Actifrya bir kaşık yağ konup 3 dakika ısınması için çalıştırılır.
  • Daha sonra etler eklenip 15- 20 dakika pişirilir.
  • Yağ,salça ve su ketçap kıvamında karıştırılır.
  • Etlerin üzerine eklenir.
  • Actifry 5 dakikaya ayarlanıp pişirilir.
  • Tavada yapacaksanız;
  • Yapacağınız tava iyice ısıtılıp etler eklenir.
  • Karıştırılarak pişirilir.
  • Yine salçalı karışım hazırlanarak etlerin üzerine dökülür.
  • Salça ve etler özleşene kadar orta ateşte pişirilir.
  • Servis sırasında kızartılan patatesler tabağa alınır.
  • Patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
  • Yoğurdun üstüne etler konularak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder