Translate

28 Şubat 2014 Cuma

KUYMAK (MIHLAMA)



   Karadeniz illerinin en popüler lezzetlerinden biridir.Kuymak aslında telli peynir,Trabzon peyniri,eritme peyniri ile yapılır.Ama bu peynirlere ulaşmanız zor ise kaşar peyniriyle de yapabilirsiniz.Çok hoşunuza gideceğini düşünüyorum.Geçen hafta pazar kahvaltısına yaptım.O kadar lezzetli ve keyif vericiydi ki doyamadık dersem yeridir.



Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay bardağı su
  • 150 -200 gram telli peynir veya kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:
  • Tereyağ tavaya alınıp eritilir.
  • Mısır unu eklenerek karıştırılarak kavrulur.
  • Kavrulan mısır ununun üzerine su eklenip karıştırılır.
  • Peynir eklenip karıştırırılarak erimesi beklenir.
  • Peynir eridikten sonra tereyağ yüzeye çıkana kadar arada karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
  • Sıcak olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder