Yine arşivden bir tarif.Kahvaltı sofralarınız,gün menüleriniz,çay saati sofralarınız için lezzetli bir alternatif....
Malzemeler:
- 2 yufka ( ben iki yufkayla yaptım kişi sayımıza göre.siz artıra bilirsiniz.)
- Yufkaların üzerine sürmek için su,süt ve yağ karışımı
- 150 gram beyaz peynir
- maydanoz
Yapılışı:
- Böreğimizin içi için peyniri rendeleyip ince kıyılmış maydanozlarla karıştıralım.
- Yufkamızı düz bir zemine serelim.
- Süt,yağ ve su karışımından yufkanın üzerine sürelim.
- Yufkanın karşılıklı kenarlarını ortada birleşecek şekilde katlayalım ve üzerine sıvı karışımdan sürelim.
- Katlamadığımız diğer kenerlarını da ortada birleştirilip kare elde edelim.
- Üzerine sıvı karışımdan sürelim.
- Kare yufkayı dörde bölüp 4 küçük kare elde edelim.
- Karelerin ortasına peynirli harcımızdan koyalım.
- Küçük karelerin karşılıklı kenarlarını ortada birleştirelim.
- Birleşim yerleri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine isterseniz süt ve yağ karışımı isterseniz yumurta sarısı sürelim.
- çörek otu veya susam serpelim.
- 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder