Translate

14 Şubat 2014 Cuma

PEYNİRLİ BOHÇA BÖREĞİ


Yine arşivden bir tarif.Kahvaltı sofralarınız,gün menüleriniz,çay saati sofralarınız için lezzetli bir alternatif....




Malzemeler:
  • 2 yufka ( ben iki yufkayla yaptım kişi sayımıza göre.siz artıra bilirsiniz.)
  • Yufkaların üzerine sürmek için su,süt ve yağ karışımı
  • 150 gram beyaz peynir
  • maydanoz

Yapılışı:
  • Böreğimizin içi için peyniri rendeleyip ince kıyılmış maydanozlarla karıştıralım.
  • Yufkamızı düz bir zemine serelim.
  • Süt,yağ ve su karışımından yufkanın üzerine sürelim.
  • Yufkanın karşılıklı kenarlarını ortada birleşecek şekilde katlayalım ve üzerine sıvı karışımdan sürelim.
  • Katlamadığımız diğer kenerlarını da ortada birleştirilip kare elde edelim.
  • Üzerine sıvı karışımdan sürelim.
  • Kare yufkayı dörde bölüp 4 küçük kare elde edelim.
  • Karelerin ortasına peynirli harcımızdan koyalım.
  • Küçük karelerin karşılıklı kenarlarını ortada birleştirelim.
  • Birleşim yerleri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine isterseniz süt ve yağ karışımı isterseniz yumurta sarısı sürelim.
  • çörek otu veya susam serpelim.
  • 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder