Translate

13 Şubat 2014 Perşembe

FIRINDA PATATES PÜRESİ


Patates püresini yaklaşık 1.5 ay önce yaptım.Araya başak tarifler girince yayınlayamadım.Patates püresi et yemeklerinin yanına çok yakışıyor.Ben  çıtır tavuğun yanına yapmıştım.Ayrıca o gün menüde rus salatası da vardı.Ertesi gün kalan patates püresi ve rus salatasıyla yalancı kumpir yaptık çok lezzetli oldu...




Malzemeler:
  • 5-6 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1-1.5 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz ve kırmızı toz biber
Yapılışı:
  • Patatesler haşlandıktan sonra rendelenir.
  • Çatal yardımıyla ezilerek püre haline getirilir.
  • Tuz ,kırmızı toz biber,süt,tereyağ ve kaşar eklenip karıştırılarak yumuşak bir karışım elde edilir.
  • Tepsiye yayılan püre 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
  • Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder