Patates püresini yaklaşık 1.5 ay önce yaptım.Araya başak tarifler girince yayınlayamadım.Patates püresi et yemeklerinin yanına çok yakışıyor.Ben çıtır tavuğun yanına yapmıştım.Ayrıca o gün menüde rus salatası da vardı.Ertesi gün kalan patates püresi ve rus salatasıyla yalancı kumpir yaptık çok lezzetli oldu...
- 5-6 adet orta boy patates
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 1-1.5 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz ve kırmızı toz biber
- Patatesler haşlandıktan sonra rendelenir.
- Çatal yardımıyla ezilerek püre haline getirilir.
- Tuz ,kırmızı toz biber,süt,tereyağ ve kaşar eklenip karıştırılarak yumuşak bir karışım elde edilir.
- Tepsiye yayılan püre 200 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
- Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder