Sabah kahvaltıları,akşam çayları,gün sofraları için pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif.Mayalı olmamasına rağmen yumuşacık ve çok çabuk bayatlamayan bir poğaça.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim....
- 2 yumurta( 1'nin sarısı üzeri için ayrılacak)
- Yarım su bardağı (200 ml'lik olandan) eritilmiş margarin
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un(ben yaklaşık 4-4.5 su bardağı kullandım.)
- İç harcı için peynir
Yapılışı:
- Yoğurma kabına un haricindeki malzemeler alınarak karıştırılır.
- Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Hamur 15 dakika dinlendirilir.
- Hamur iki parçaya ayrılır.
- Her bir parça dikdörtgen şekilde açılır.
- Ortasına peynirli harç konulur.
- Açılan hamurun uzun kenarları karşılıklı kapalıtılır.
- Kapatılan kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
- Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder