Translate

18 Şubat 2014 Salı

PEYNİRLİ DİLİM POĞAÇA


Sabah kahvaltıları,akşam çayları,gün sofraları için pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif.Mayalı olmamasına rağmen yumuşacık ve çok çabuk bayatlamayan bir poğaça.Denemenizi şiddetle tavsiye ederim....


Malzemeler:

  • 2 yumurta( 1'nin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • Yarım su bardağı (200 ml'lik olandan) eritilmiş margarin
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(ben yaklaşık 4-4.5 su bardağı kullandım.)
  • İç harcı için peynir

Yapılışı:

  • Yoğurma kabına un haricindeki malzemeler alınarak karıştırılır.
  • Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Hamur 15 dakika dinlendirilir.
  • Hamur iki parçaya ayrılır.
  • Her bir parça dikdörtgen şekilde açılır.
  • Ortasına peynirli harç konulur.
  • Açılan hamurun uzun kenarları karşılıklı kapalıtılır.
  • Kapatılan kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder