Yanında salata ve ayranla ana yemek olarak tüketebileceğiniz bir pilav.
Malzemeler:
- 1 tavuk göğsü
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tereyağ
Yapılışı:
- Pirinç sıcak suda 1 saat bekletilir.
- Tavuk göğsü haşlanıp didilir.
- Tencereye sıvı yağ alınıp pirinçler kavrulmaya başlanır.
- Didiklenen tavuk etleri de pirinçlere eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Kavrulan pirinç ve tavuk fırın kabına alınır.
- Üstüne tavukların haşlama suyunda eklenir.(3.5-4 su bardağı.pilavı nasıl sevdiğinize bağlı)
- Tereyağ dilimleri konulup 180 derece ısıtılmış fırında pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder