Translate

24 Nisan 2014 Perşembe

FIRINDA TAVUKLU PİLAV


Yanında salata ve ayranla ana yemek olarak tüketebileceğiniz bir pilav.


Malzemeler:
  • 1 tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tereyağ
Yapılışı:
  • Pirinç sıcak suda 1 saat bekletilir.
  • Tavuk göğsü haşlanıp didilir.
  • Tencereye sıvı yağ alınıp pirinçler kavrulmaya başlanır.
  • Didiklenen tavuk etleri de pirinçlere eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • Kavrulan pirinç ve tavuk fırın kabına alınır.
  • Üstüne tavukların haşlama suyunda eklenir.(3.5-4 su bardağı.pilavı nasıl sevdiğinize bağlı)
  • Tereyağ dilimleri konulup 180 derece ısıtılmış fırında pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder