Canım kocacığımın isteği üzerine pazar kahvaltısına yaptım.Milföyleri açarak tepsiye yaydım.Çok lezzetli bir pizzamız oldu.Ayrıca yapımı da oldukça pratik.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.....
Malzemeler:
- 6 adet kare milföy
- 3-4 kaşık ketçap
- 2 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için:
- Salam
- Sosis
- Sucuk
- Domates
- Mısır(Ben çocuklar sevmiyor diye biber kullanmadım.Siz malzemeyi çeşitlendirebilirsiniz.)
- Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
- Milföyler yumuşadıktan sonra 2 şerli gruplar halinde 3 sıra şeklinde birbirine yapıştırılarak dizilir.
- Milföyler unlanmış zeminde merdane veya oklava yardımıyla tepsi boyutunda açılır.
- Açılan hamur yağlanan tepsiye yerleştirilir.
- Ketçap ve kekik karıştırılarak tepsideki hamurun üstüne sürülür.
- Rendelenmiş kaşarın bir kısmı tepsiye yayılır.
- Domates,salam,sosis,sucuk dilimlenerek hamurun üzerine yayılır.
- Üstüne mısır serpiştirilir.
- 200 derece ısıtılmış fırına verilir.
- 10 dakika sonra pizzanın üstüne kaşar rendesi serpiştirilerek pişirilmeye devam edilir.
- Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder