Fırında kaşarlı patatesli tavuk yapılışıyla oldukça kolay, lezzet açısından da çok lezzetli ve doyurucu bir yemek.Tavuk sevmeyenlerin bile bu yemeği beğeneceğini düşünüyorum.Denemenizi tavsiye ediyorum.Memnun kalacaksınız....
Malzemeler:
- 1 paket tavuk göğsü(Kişi sayısına göre artırılabilir.)
- 2-3 orta boy patates
- 2 küçük domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Baharatlar(karabiber,kırmızı toz biber,az miktarda köri)
- Tuz
- Üzeri için kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
- Tavuk kuşbaşından büyük olacak şekilde küp küp doğranır.
- Patatesler de tavukla aynı boyutta küp küp doğranır.
- Domatesler minik doğanır.
- Tavuk,domates ve patatesler karıştırma kabına alınır.
- Diğer bütün malzemeler de eklenerek elle iyice harmanlanır.
- Fırın tepsisine yayılıp 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Pişmeye yakın kaşar peyniri rendesi serpiştirilir.
- Kaşar eriyip kızarınca fırından çıkarılır.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder