Yaklaşık bir ay önce yaptığım pastamı portakal mevsimi geçmeden sizlerle paylaşmak istedim.Portakallı tarif arayanlar için çok lezzetli bir alternatif....
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Portakal kreması için:
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vailyalı puding
- 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- Keki ıslatmak için portakal suyu veya süt
Üzeri İçin:
- Portakal dilimleri
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Yapılışı:
- Yumurta ve şeker çırpılır.
- Yağ ve süt eklenip karıştırılır.
- Portakal kabuğu rendesi eklenip karıştırılır.
- Un ,kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.
- Oluklu tart kalıbına veya yuvarlak borcama dökülür.
- 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Krema için süt portakal suyu tencereye alınıp vanilyalı puding eklenir.
- Koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Kek süt veya portakal suyuyla ıslatılır.
- İlk sıcaklığı çıkan krema kekin üzerine dökülür.
- Dolapta 2-3 saat bekletilir.
- Krem şanti ve portakal dilimleriyle süslenip servis edilir.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder