Çilek mevsimi başladı.Oğlum ve kızım bayılıyorlar çileğe.Oğlum eve çilek almaya başladığımızda ilk istediği şey çilekli tart oluyor.Nerdeyse tartın hepsini o yiyor diyebilirim.Benim tart hamurum yumuşak.Bizim evde böyle tercih ediliyor...
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 pkt vanilya
- 1 pkt kabartma tozu
- 2.5 çay bardağı un
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Çilek
- Tart jölesi
Yapılışı:
- Yumurta ve şeker çırpılır.
- Süt ve yağ eklenip karıştırılır.
- Un,vanilya ve kabartma tozu eklenip karıştırılarak hamur hazırlanır.
- Yağlanmış ve unlamış tart kalıbına dökülüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Krema için malzemeler karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
- Soğuyan tart servis tabağına alınır.
- Üstüne ılıyan krema dökülür.
- Çilekler dilimlenerek istenilen şekilde kremanın üzerine dizilir.
- Tart jölesi hazırlanarak çileklerin üstüne yayılır.(evde tart jölesi olmadığı için ben meyveli sos kullandım.)
- Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder