Malzemeler:
- 4 orta boy kabak
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
- 3-4 kaşık domates rendesi
- Yarım limonun suyu
- 3-4 diş sarımsak
Yapılışı:
- Kabaklar soyulup iri olmayacak şekilde doğranır.
- Soğanlar yemeklik doğranır.
- Yağda çok fazla pişirmeden sotelenir
- Salça eklenip karıştırılır.
- Haşlanmış nohut ve mercimek kabakla karıştırılıp tencereye eklenir.
- Tuz ve baharatlar,ezilmiş sarımsaklar eklenerek kabakları ezmeden karıştırılır.
- Üzerine domates rendesi konulur.
- 1 su bardağı sıcak su eklenip kısık ateşte kabak yumuşayana kadar pişirilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder