Daha önce yayınladığım akşam yemeği menümde yer alıyordu.Önüne bir çok tarif geçti. Yayınlamam biraz gecikti.Farklılık arayanlar için lezzetli bir alternatif olabilir.Günlerinizde,çay menülerinizde,davet sofralarınızda denemenizi tavsiye ederim...
Malzemeler:
- 4-5 adet kabak
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Bulgur Köftesi İçin:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber
Sosu İçin:
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
Yapılışı:
- Bulgur ve irmik sıcak su ile ıslatılarak bulgur şişene kadar bekletilir.
- Un,salça,tuz ve baharatlar eklenerek yoğrulur.
- Kıvam vermek için azar azar su eklenebilir.
- Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlanır.Yapılan bulgur köfteleri unlanmış bir tepsiye konur.(Bu hamurla çıkan köftelerin yarısını kullandım.Kalabalık olmadığımız için.Sizde kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz)
- Kabaklar rendelenir.
- Zeytinyağında hafif diri kalacak şekilde kavrulur.
- Yoğurt ve sarımsak karıştırılır.
- Sarımsaklı yoğurt kavrulmuş kabakla karıştırılıp servis tabağına alınır.
- Bulgur köfteleri kaynar suda haşlanır.
- Sos için salça zeytinyağında kavrulur.Su eklenerek karıştırılır.Hafif suyunu çekince ocaktan alınır.
- Bulgur köfteleri sosla karıştırılıp yoğurtlu kabağın üstüne yayılır.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder