Translate

1 Mayıs 2014 Perşembe

UN HELVASI

  
  Bildiğiniz gibi üç aylara girdik ve bugün Regaip kandili.Herkese hayırlı kandiller diliyorum.Kandil için yaptığım un helvamı sizlerle paylaşmak istiyorum... 



Malzemeler:
  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik sıvı yağ(Ben zeytinyağı kullandım)
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt

Yapılışı:
  • Bir kaba şeker konulup üstüne sıcak su ve süt eklenip şeker eriyene kadar karıştırılır.
  • Sıvı yağ ve margarin yayvan bir tencereye alınır.
  • Margarin eritilir.
  • Eriyen margarinin üstüne un eklenip orta ateşte karıştırarak kavurmaya başlanır.
  • Rengi değişmeye ve sıvılaşmaya başlayıncaya kadar kavrulmaya devam edilir.
  • Un sıvılaştığında 1-2 dakika daha kavrulur.
  • Kavrulan unun üstüne şekerli karışım dökülür.
  • Topaklaşmasına izin vermeden un şerbeti çekene kadar hızlı bir şekilde karıştırılır.
  • Hafif sıcakken şekil verilip servis tabağına dizilir.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder