Translate

8 Mayıs 2014 Perşembe

PİLAV ÜSTÜ ET KAVURMA


 Et yemekleri arasında favori yemeklerimden biridir kavurma.Bayılıyorum bu lezzete....

pilav üstü et kavurma

Malzemeler:

Kavurma için:

  • 500 gram kavurmalık kuşbaşı dana eti
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber ,karabiber,tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Pilav İçin:
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Yapılışı:

Kavurmanın Yapılışı:

  • Tencere harlı ateşte ısıtılır.( ben döküm tencere kullandım)
  • Etler eklenip 2-3 dakika kavrulur.
  • Daha sonra en kısık ateşe alınıp suyunu çekene ve yumuşayana kadar arada karıştırılarak kavrulur.(suyunu çektiğinde etler yumuşamadıysa sıcak su ekleyebilirsiniz)
  • Soğanlar piyazlık doğranır.
  • Suyunu çeken etlerin üzerine zeytinyağı eklenip karıştırılır.
  • Etlerin üzerine soğan ,tuz ve baharatlar eklenir.
  • Soğanlar etle özleşince tereyağ eklenip 5-6 dakika daha kavrulur.
  • Pilav üstünde servis edilir.

Pilavın Yapılışı:

  • Pirinç yıkanıp sıcak suyun içinde 1/2-1 saat bekletilir.
  • Pirinçlerin suyu süzülüp tekrar yıkanır.
  • Pilav tenceresine zeytinyağı konulup ısıtılır.
  • Şehriyeler eklenip rengi değişene kadar kavrulur.
  • Pirinç eklenip 1-2 dakika kavrulur.
  • Tereyağ ve su eklenip pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Pilav 10-15 dakika demlendirilip  servis edilir.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder