Translate

1 Haziran 2014 Pazar

ÇİLEK SOSLU SAKIZLI MUHALLEBİLİ KEDİ DİLİ TATLI


  Tarifin adı bayağı uzun oldu.Ama lezzeti şahane yapımı pratik bir tatlı.Yaz günleri için ideal bir tatlı.Aslında ben yaz kış daha çok sütlü tatlılar yapıyorum.Daha çok tüketiliyor.Ama bu pratik tatlıyı denemenizi tavsiye ederim...


Malzemeler:
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 paket Dr Oetker damla sakızlı muhallebi
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 2 su bardağı çilek püresi
  • 1 su bardağı su
  • 3 kaşık nişasta
  • Yarım çay bardağı toz şeker

Kedi dillerini ıslatmak için;
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:
  • Derince bir kaba süt ve şeker alınıp karıştırılır.
  • Kedi dilleri süte batırılıp orta boy borcama dizilir.
  • Damla sakızlı muhallebi sütle pişirilir.
  • Muhallebi ılıyınca kedi dillerinin üzerine yayılır.
  • Çilek püresi ve su tencereye alınıp şeker ve nişasta eklenir.
  • Karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
  • Çilek sos ılıyınca muhallebinin üstüne dökülür.
  • Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra dilimlenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder