Translate

17 Mayıs 2014 Cumartesi

TAVUKLU KABAK SANDAL


  Ne zamandır yapmayı planlıyordum ama eşimin beğenip beğenmeyeceği  konusunda endişeliydim.Korktuğum gibi olmadı eşim ve oğlum çok beğendi.Hafif ve lezzetli bir yemek oldu.Denemenizi tavsiye ediyorum.


Malzemeler:
  • 3 tane orta boy kabak
  • 300 gram tavuk göğsü
  • 1 tane soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
  • 1 büyük kase kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Üzeri için kaşar dilimleri

Yapılışı:
  • Kabaklar yıkanıp ortadan ikiye bölünür.
  • Orta kısımları oyulur.(Oyduğunuz kısımları mücver yapımında kullanabilirsiniz)
  • Kızgın yağda 2 dakika çevrilerek kızartılır.
  • Tavuk göğsü minik minik doğranır.
  • Tava ısıtılıp tavuklar eklenir.
  • Tavuk suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Zeytinyağı konup karıştırılır.
  • Piyazlık doğranan soğanlar eklenip soğanlar kavrulur.
  • Tuz ve baharatlar eklenip 1-2 dakika daha kavrulur.
  • Kızarttığımız kabaklar fırın tepsisine dizilir.
  • Ortalarına kavurduğumuz tavuklar konulur.
  • Kaynar suda erittiğimiz salça tavuklu kabakların üstüne dökülür.
  • 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.
  • Fırındaki kabakların üzerine kaşar dilimleri konulup kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur.Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder