Translate

3 Mayıs 2014 Cumartesi

PATATESLİ KOL BÖREĞİ


  Patates böreklere çok yakışıyor.Kol böreğini hazır yufkadan yaptım.Lezzet çok güzeldi.Sabah kahvaltımız için harika bir alternatif oldu...


Malzemeler:
  • 2 yufka
  • 3-4 orta boy patates
  • 1 kuru soğan
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber

Yufkaya Sürmek İçin:
  • 1 su bardağı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
Yapılışı:
  • Patatesler haşlanır ve rendelenir.
  • Soğan yemeklik doğranıp yağda kavrulur.
  • Patatesler,tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • 5 dakika kavrulur.(iç harcımız hazır)
  • Sos malzemeleri karıştırılır.(Homojen bir karışım elde edilir.)
  • Yufkalar düz bir zemine serilip ortadan ikiye kesilir.
  • Kestiğimiz yufkalara hazırladığımız sostan sürülür.
  • Geniş kenarına iç harcı konulup rulo şeklinde sarılır.
  • U şekli verilip fırın tepsisine konulur.
  • Kalan karışıma 1 çay bardağı süt eklenerek böreklerin üzerine sürülür.
  • Üzerine çörek otu susam serpiştirilip 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun....









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder