Translate

2 Mayıs 2014 Cuma

MİKRODALGADA ISPANAKLI KREMALI KEK

  
    Mikrodalgada kakaolu kek yapıyorum biliyorsunuz.Daha başka nasıl kekler yapabilirim diye araştırırken OLSADA YESEK SUZAN adlı blogta bu tarife rastladım.Çok pratik oluyor.Kekiniz 10 dakika da hazır.Mikrodalga kullanıyorsanız denemenizi öneririm.


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 10 tane ıspanak yaprağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması İçin:
  • 1 paket hazır pasta kreması
  • Üzerindeki tarife göre süt
Yapılışı:
  • Süt ve ıspanak yaprakları blendırdan geçirilir.
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Yağ  ve ıspanaklı süt eklenip karıştırılır.
  • Un,kabartma tozu,vanilya eklenip karıştırılır.
  • Küçük boy yuvarlak borcam yağlanıp kek hamuru dökülür.
  • Mikrodalganın en yüksek ayarında 10 dakika pişirilir.
  • Kek soğuyunca kalıptan çıkarılır.
  • Kenarlarından ve üstünde biraz kek parçası ayrılır.
  • Kek sütle ıslatılıp hazırlanan krema üstüne yayılır.
  • Kek parçaları  ufalanıp kekin üstüne serpiştirilir.
  • Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis edilir.
  • Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder