Translate

27 Mayıs 2014 Salı

TAVADA PATATESLİ DOLAMA BÖREK


Patates böreğe çok yakışıyor.Bizimkiler peynirliden çok patatesli böreği tercih ediyorlar.Lezzet konusunda size garanti verebilirim.Mutlaka deneyin derim....



Malzemeler:
  • 2 yufka
  • 4-5 patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sos için su ve yağ karışımı

Yapılışı:
  • Patateslerin kabuğu soyulup haşlanır
  • Haşlanan patatesler ezilir.
  • Soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur.
  • Salça eklenip karıştırılır.
  • Ezilmiş patatesler,tuz ve baharatlar eklenip karıştırılarak 5 dakika kavrulur.
  • Yufkalar düz bir zemine alınıp oratadan ikiye kesilir.
  • İlk parça alınıp yağ ve su karışımından sürülür.
  • Yufkanın geniş kenarına iç harçtan konulup rulo şeklinde sarılır.
  • Tava tereyağla yağlanır.
  • Tavanın  ortasına rulo sarılan yufka gül böreği şeklinde sarılarak yerleştirilir.
  • Diğerlerinede aynı işlem uygulanıp gül böreği şeklinde sardığımızın etrafına dolanır.
  • Kalan sos böreğin üstüne dökülür.
  • Tavanın kapağı kapalı olarak kısık ateşte arkalı önlü  pişirilir.
  • ılıyınca dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder